De therapeut

Mijn naam is Paulien Dijkema, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen.
De eerste 25 jaar van mijn werkzame leven heb ik gewerkt als keurmeester van sierteeltproducten, groente en fruit. Na verloop van tijd kwam ik erachter dat ik niet meer genoeg voldoening kon halen uit mijn werk, dus ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om me om te scholen.
Omdat de psychische en lichamelijke gezondheid van mensen mij altijd geïnteresseerd heeft ben ik gaan zoeken naar een opleiding die daarbij aansloot.
Al gauw werd mij duidelijk dat de natuurlijke geneeswijzen mij het meeste aanspraken.

Nadat ik mezelf goed georiënteerd had ben ik in 2005 met veel enthousiasme begonnen bij Sonnevelt Opleidingen met de HBO opleiding Medische Basiskennis en vervolgens de 3-jarige HBO opleiding voor Voetreflexzonetherapeut.
In 2012 heb ik de Chinflex opleiding gevolgd bij Total Health. Chinflex is een Chinese massage op meridianen en acupunctuurpunten op de voet en onderbeen.
In 2013-2014 heb ik de opleiding gevolgd voor Manueel Neurotherapeut bij de MNT-NR.
Met de Klassieke Voetreflex, de Oosterse Voetmassage en de Manuele Neurotherapie kan ik mijn klanten vrij breed behandelen.

In de daarop volgende jaren tot op heden heb ik middels bijscholingen, zowel medische basiskennis als vaktechnisch, mijn kennis op-to-date gehouden en verder uitgebreid.

In mijn praktijk wil ik graag mensen op een natuurlijke en holistische wijze helpen om hun gezondheid te bevorderen.
En omdat ieder mens uniek is vind ik dat een hele uitdaging.