Manuele Neurotherapie

mnt-pain-circleDe meeste reflexzonetherapeuten werken via de orgaan- of systeemreflexzones op de voet. Bij Neuroreflexologie wordt er gewerkt op zenuwreflexpunten op de voet (neuro = zenuw).
Het zenuwstelsel is een netwerk dat het volledige lichaam controleert en bestuurt. De hersenen en het ruggenmerg (het centrale zenuwstelsel) staan in verbinding met het hele lichaam. Bewegen, ervaren van pijn maar ook het functioneren van onze spijsvertering, hormoonhuishouding, ademhaling en bloedsomloop worden allemaal aangestuurd vanuit het zenuwstelsel.
Er zijn ca. 450 zenuwreflexpunten in kaart gebracht op elke voet. Het aandrukken van deze punten geeft een onmiddellijke reactie in de bijbehorende zenuw en in de weefsels die door de zenuw gecontroleerd worden.

Tijdens het intakegesprek worden een aantal testjes gedaan om vast te stellen welke functiestoornissen er bij de patiënt spelen. Hiermee kan vastgesteld worden in welk deel van het zenuwstelsel (het perifere, het autonome of het centrale zenuwstelsel) de disfuncties optreden.
Ook psycho-emotionele factoren spelen een rol, als er sprake is van stress, dan wordt het autonome zenuwstelsel strek getriggerd.

Bij Manuele Neurotherapie wordt met specifieke massagetechnieken de zenuwbanen op het lichaam gemasseerd in combinatie met zenuwreflexologie op de voet.

Tijdens mijn behandelingen gebruik ik Manuele Neurotherapie in combinatie met Klassieke Voetreflex en Oosterse Voetmassage.