Artikelen

Doorbraak in onderzoek naar reflexzonetherapie:

Vakblad voor de natuurlijke & integrale gezondheidszorg (VNIG): Karine de Laat van commissie onderzoek en ontwikkeling heeft voor het vakblad natuurlijke & integrale gezondheidszorg (VNIG) naar aanleiding van een conferentie van de RIEN een artikel geschreven. Tijdens de online conferentie in 2021 presenteerden onderzoekers plannen voor nieuw onderzoek en bevindingen die tijdens onderzoek voor reflexzonetherapie naar voren kwamen. In dit artikel wordt ingegaan op opmerkelijke resultaten uit onderzoek en nieuwe initiatieven in binnen en buiten Europa.
Lees hier het volledige artikel.

 

Onderzoek stress de baas met reflexzonetherapie:

Vereniging van Nederlandse reflexzonetherapeuten (VNRT): Een mens heeft stress nodig om in actie te komen en het maakt het leven uitdagend en leuk. Maar wat als er teveel negatieve stress is en daardoor uiteindelijk spanningsklachten ontstaan tot aan een burn-out toe.
In het artikel Stress de baas met reflexzonetherapie geschreven door commissie Onderzoek en Ontwikkeling staat uitgebreid te lezen wat stress doet en hoe reflexzonetherapie kan helpen weer tot rust te komen.
Lees hier het volledige artikel.

 

Vijf vragen over reflexzonetherapie:

Medisch Dossier: Lieke van Lange van de VNRT is gevraagd voor een interview in het blad “Medisch Dossier” om meer bekendheid te genereren voor de reflexzonetherapie.
Lees hier het volledige artikel.

 

(On)begrepen klachten:

Volkskrant: Neuroloog Marten Klaver nam het op voor patiënten die met moeilijk thuis te brengen lichamelijk klachten naar de psycholoog werden doorverwezen. Hij lacht vage klachten niet weg en legt uit hoe hij zijn patiënten weer zelfvertrouwen geeft.
Lees hier het volledige artikel.

 

Hanne Marquardt over Reflexzonetherapie:

Vakblad voor de Natuurgeneeskundige: Hanne Marquardt geldt als de bekendste en meest ervaren reflexzonetherapeut van Europa. Ze reist op 82-jarige leeftijd nog steeds rond om reflexzonetherapeuten op te leiden en bij te scholen.
Lees hier het volledige artikel.

 

Magnesium indrukwekkende multitasker:

Vakblad voor de Natuurgeneeskundige: Wie weet dat magnesium met ontspanning te maken heeft, zal niet verbaasd zijn dat een groot percentage van de bevolking er een tekort aan heeft. De drie specialisten Wouter de Jong, Walter Faché en Dorothé Lueb belichten verschillende kanten van de magnesiummedaille.
Lees hier
 het volledige artikel.